WordPress'te Kullanıcı Etkileşimi Nasıl Sağlanır?

Ana Sayfa > Blog > SEO > WordPress'te Kullanıcı Etkileşimi Nasıl Sağlanır?

WordPress'te Kullanıcı Etkileşimi Nasıl Sağlanır?

WordPress sitenizde kullanıcılara etkileşim imkanı vermek tahmin ettiğinizden de yararlı olabilir. Örnek olarak kullanıcı yorumlarını, kullanıcı incelemelerini, kullanıcı içeriklerini gösterebiliriz. Siteniz için oldukça faydalı olabilecek bu yöntemleri açıklamaya çalışacağım.

Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçerik

Anlaşılacağı üzere sitenizdeki kullanıcılar tarafından oluşturulan yorumlar, incelemeler, blog yazıları "kullanıcı tarafından oluşturulan içerik" olarak anılır.

Peki Neden Önemlidir?
En büyük nedeni, direkt sitenizde bir hareket oluşturmasıdır. Kullanıcıyı sitenize bağlamanızı sağlar. Bu da sitenizde geçirilen zamanı arttırır. Sitenizde daha fazla zamman geçirilirse kazançlarınız da bu doğrultuda artacaktır.

Bağlı kullanıcılar sitenize ayrıca pazarlama ve sosyal erişim yönünden de olumlu etki edecektir. Yani daha fazla kullanıcıya erişmenizi sağlayacaktır.

Bu yöntemleri incelemeye başlayalım.

1- Yorumlar

WordPress'te Kullanıcı Etkileşimi Nasıl Sağlanır

Belki de en basit kullanıcı etkileşim yöntemidir. Bildiğiniz gibi WordPress yorum sistemiyle birlikte gelir. Varsayılan olarak blog yazılarında yorumlar açıktır.

Diyelim ki kurumsal bir siteniz var. Bu sitede yorum yapılabilecek yazılar yoksa, bir blog bölümü oluşturmanız etkili olabilir. Mevcut tasarımınız bozulmadan ayrı bir blog sayfası kullanıcıların sitenizle etkileşim halinde olmasını sağlayabilir.
Birçok kullanıcı yazılara yorum bırakmaz. Ama öyle bir içeriğiniz olmalı ki kullanıcıyı yorum yapmaya teşvik etmelisiniz.

2- Kullanıcı Görüşleri

WordPress'te Kullanıcı Etkileşimi Nasıl Sağlanır

Kullanıcı görüşleri içerik konusunda etkili olmakla kalmaz, aynı zamanda kullanıcılarınıza sağladığınız hizmeti başkalarına da kanıtlar.

Bir hizmet sağlıyorsunuz diyelim. Büyük bir firma veya önemli bir kişi sitenize hizmetle ilgili görüş bıraksa hoş olmaz mı?

Kullanıcı görüşlerini basit şekilde kullanabilmek için birçok eklenti bulunmaktadır. Easy Testimonials, Testimonial Rotator, Testimonials Widget, Testimonial Basics, Strong Testimonials, BNE Testimonials, Testimonial, Testimonial Slider gibi eklentiler en çok tercih edilenlerdir. Bunları inceleyerek size uygun olanı seçebilirsiniz.

3- Kullanıcı İncelemeleri

WordPress'te Kullanıcı Etkileşimi Nasıl Sağlanır

Bir hizmet sağlıyorsanız veya bir ürün satıyorsanız; bunu deneyen kullanıcının, hizmetinizi veya ürününüzü artılarıyla ve eksileriyle değerlerindirdiğini düşünün. Bu da kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğe bir örnektir ve oldukça etkili nir yöntemdir. En basit haliyle sitenizdeki içeriğe yıldızlı puanlama özelliği eklemeniz bile yeterli olabilir. Google arama sonuçlarında bazı sonuçların yıldız ve puan içerdiğini görmüşsünüzdür. İşte arama sonucunda böyle görünmek için kullanıcı incelemeleri kullanılır. WordPress için kullanıcı inceleme eklentileri de tabii ki mevcut. WP Product Review Pro, WP Review Pro, All in One Schema Rich Snippets, Rich Reviews, WP Customer Reviews ve Site Reviews eklentileri en çok kullanılan eklentilerdir. İstediğinizi deneyebilirsiniz.

4- Ziyaretçi Yazıları

WordPress'te Kullanıcı Etkileşimi Nasıl Sağlanır

Eskiden bazı sitelerde "ziyaretçi defteri" olurdu belki hatırlarsınız. Bu da ona benziyor ama biraz daha farklı. Sitenizde kendi yazısını ve site linkini paylaşmak isteyen bir kullanıcı varsa yapmanız gereken, author yani yazar rolünde bir kullanıcı oluşturmak. E-posta adresi olarak bu kişinin adresini tanımlayın. Yazısını yazdığında hem sizin içeriğinize katkı sağlamış olur hem de kendi sitesinde backlink almış olur. İki taraf için de faydalıdır.

Ancak, tanımadığınız bir kişinin yönetim panelini görmesi ve kullanması sizi biraz rahatsız ediyorsa şunu da deneyebilirsiniz: yönetim paneline girmeye gerek kalmadan, ön taraftan yazı eklemenizi sağlayan bir eklenti. Tabii ki birçok eklenti var fakat hepsi istediğiniz gibi olmayabilir. Ben WP-User Frontend eklentisini kullandım ve bunu tavsiye ederim. Yönetim paneline girmeden yazı eklemeye yarayan kullanışlı bir eklentidir.

Kişinin ekleyeceği içeriği sadece yazı olarak da düşünmeyin. Görseller, fotoğraflar, capsler de paylaştırabilirsiniz kullanıcılara.

5- Topluluk Oluşturmak

WordPress'te Kullanıcı Etkileşimi Nasıl Sağlanır

Kullanıcıların siteniz üzerinde birbirleriyle de iletişim/etkileşim halinde olması güzel olmaz mı?

Böyle sistemlere WordPress için "üyelik sistemi" deniliyor genelde. Ne fayda sağlayabilir size? Eskiden popüler olan forumlarda çokça yapılırdı. "Linki görebilmek için üye olmalısınız". Bunu belki de hepimiz görmüşüzdür. Aynı şeyi WordPress siteniz için de yapabilir, üyelere özel alanlar sağlayabilirsiniz. Bu işlemleri yapabileceğiniz ve aynı zamanda üyelik sistemi kurabileceğiniz kaliteli eklentiler ücretli oluyor malum. UserPro, Youzer, MemberPress gibi eklentileri kullanabilirsiniz. Sadece topluluk veya kullanıcıların birbirleriyle etkileşim halinde olmasını isterseniz ücretsiz ve en çok kullanılan topluluk/forum eklentisi BudyPress'i de kullanabilirsiniz tabi.

root Hakkında

WordPress - 58%
Laravel - 19%

Henüz Yorum Yapılmamış

Yorum Yazın