WordPress Sosyal Medya Paylaşım Eklentisi

Ana Sayfa > Blog > Eklenti > WordPress Sosyal Medya Paylaşım Eklentisi

WordPress Sosyal Medya Paylaşım Eklentisi

WordPress bloglarımız için veya diğer amaçlar için kurulan sitelerimiz için sosyal medya vazgeçilmez bir ziyaretçi kaynağıdır.

Mümkün olan her yerden en fazla ziyaretçiyi çekmek için sosyal medya hesaplarınızı güncel ve aktif tutmanız gerekir. İçeriklerinizi tek tek onlarca sosyal medya platformunda paylaşmanız zahmetli olacaktır ve zaman kaybı olacaktır sizin için.

Birçok otomatik sosyal medya paylaşım eklentisi var WordPress için. Bunlardan en çok kullanılan galiba Jetpack. Jetpack eklentisinin birçok modülü var ama bu yazının konusu sosyal medya paylaşımı olduğu için diğer özelliklere değinmeyeceğim.

Jetpack, 6 platformda içerik paylaşmanıza izin veriyor. Facebook, Tumblr, Twitter, Path, LinkedIn ve Google+. Bu platformlarda hesabınız varsa yapmanız gereken şey oldukça basit. WordPress yönetim panelinde Ayarlar > Paylaşma yolunu izleyin. Platformları göreceksiniz. Tek yapmanız gereken, paylaşım yapmak istediğiniz site adının yanındaki Bağlan butonuna tıklamak. Butona tıkladığınızda o siteye yönlendirilirsiniz ve oturum açıp WordPress uygulamasına izin vermeniz gerekir. WordPress'in hangi izinleri istediğini göreceksiniz. Kabul edip etmemek size bağlı tabi. Yeni bir yazı yayınladığınızda, WordPress API aracılığı ile yazınız o sitede paylaşılacaktır.

Jetpack'in sosyal medya paylaşımı bu kadar basit. Ben bu özelliği sadece Google+'ta otomatik paylaşım için kullanıyorum. Jetpack'in desteklediği sosyal medya platform sayısı az ve seçenekler çok kısıtlı. Yani paylaşacağınız içerikle ilgili kişiselleştirme yapamıyorsunuz. Bu nedenle bahsedeceğim diğer eklenti de ilginizi çekebilir: NextScripts: Social Networks Auto-Poster (Kısaca SNAP diyeceğim). Buradan eklentiyi indirebilirsiniz.

Buna benzer başka eklentiler de mutlaka vardır ama ben uzun süredir bunu kullanıyorum. Seçenekler oldukça geniş. Paylaşım yapabileceğiniz platformlar oldukça fazla: Facebook, Google+, Instagram, LinkedIn, ok.ru, Plurk, Pinterest, Twitter, VK.Com, Weibo, XING, Blogger, Flipboard, Instapaper, LiveJournal, Medium, Scoop.It, SETT, Tumblr, Diigo, Reddit, Line, Telegram, 500Px, deviantART, Flickr. Şunu da belirteyim bazı platformlarda paylaşım yapabilmek için ücretli sürüm gerekiyor. Ama merak etmeyin, en popüler sosyal medya ağlarından Facebook, Twitter, VK.com, Blogger, LinkedIn ve dahası ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Eklentinin bazı temel özellikleri şöyle: Belirli kategorilerden paylaşım, belirli etiketli yazıların paylaşımı, belirli yazarların paylaşımı, zamanlanmış paylaşım, paylaşım formatı (Öne çıkan görsel, yazı linki, kısa özet gibi birçok özelleştirme yapabiliyorsunuz). En güzel özelliklerden birisi de Reposter özelliği. Bu ne işe yarıyor peki? Daha önce yazdığınız yazıları en eskiden en yeniye doğru sırayla otomatik olarak istediğiniz ağlarda paylaşmaya yarıyor. Ücretsiz sürümde sırayla paylaşım yapabiliyorsunuz. Rastgele paylaşım için ücretli sürüm gerekiyor ama eklentinin kodlarında biraz oynama ile bunu ben çözdüm. Belki siz de yapabilirsiniz :)... Reposter özelliği ile yine belirli kategori, etiket, yazar, tarih gibi filtreleme seçeneklerini de kullanabiliyorsunuz.

Bu eklentiyi kullanmak Jetpack kadar basit değil malesef. Yapmanız gereken ilk şey, yazılarınızı paylaşmak istediğiniz sosyal medya ağında bir hesap veya sayfa oluşturmak. Yapmanız gereken ikinci şey ise hesap oluşturduğunuz yerde bir APP yani uygulama oluşturmak. Hemen hemen hepsinde mantık aynı. App ID, Client ID gibi değerleri ve App Secret, Client Secret gibi değerleri SNAP ayarlarına eklemek ve oluşturduğunuz uygulamaya sayfanızda paylaşım için yetki vermek. Oldukça yüzeysel yazıyorum ama her bir sosyal medya ağı için kurulum rehberi bu adreste mevcut: https://www.nextscripts.com/instructions/ . App oluşturma ve bunları SNAP'a ekleme işlemini burada görebilirsiniz. Eğer takıldığınız bir nokta olursa yazıya yorum yazabilirsiniz veya soru bölümünden sorunuzu sorabilirsiniz.

root Hakkında

WordPress - 58%
Laravel - 19%

Henüz Yorum Yapılmamış

Yorum Yazın