En İyi 7 WordPress Yedekleme Eklentisi

Ana Sayfa > Blog > Eklenti > En İyi 7 WordPress Yedekleme Eklentisi

En İyi 7 WordPress Yedekleme Eklentisi

WordPress siteniz için yedekleme büyük önem taşımaktadır. Sitenize yapılan/yapılabilecek saldırılar sonrasında eğer siteniz kullanılmaz hale gelirse veya sorunu çözmenin bir yolunu bulamazsanız, aldığınız yedek sizi kurtarabilir.
Sadece saldırı olacak diye düşünmeyin. Eğer yeni başlayan bir kullanıcıysanız; yanlış bir işlem yaptığınızda, büyük tema güncellemesi, eklenti güncellemesi, WordPress sürüm güncellemesi yaptığınızda siteniz ulaşılmaz hale gelebilir. Böyle bir durumda da yine aldığınız yedek sizi büyük uğraşlardan kurtaracaktır.

Manuel olarak cPanel veya diğer paneller üzerinden, FTP ve phpMyAdmin üzerinden yedekler alabilirsiniz. Veya hosting firmasının yedekleme hizmetinden faydalanabilirsiniz ki çoğu firmada bu ekstra ücret demektir. Ayrıca bu yedekler tüm dosyaların yedeğini kapsadığı için boyutları fazla olabilmektedir. Bunlarla uğraşmak biraz zaman alabilir. Neyse ki WordPress'in binlerce eklentisi var. Otomatik olarak yedek alabileceğiniz eklentiler de tabii ki mevcut. Ama hangi eklentiyi kullanmalısınız? Sizin için en çok kullanılan 7 WordPress yedekleme eklentisini tanıtmaya çalışacağım. Yazıyı okuyup kendinize uygun olanı seçebilirsiniz.

1- BackupBuddy

En İyi 7 WordPress Yedekleme Eklentisi

BackupBuddy, iThemes tarafından hazırlanan ve en çok kullanılan ücretli eklentilerden birisidir. Günlük, haftalık, aylık yedekler için zamanlama yapmanızı sağlar. Ayrıca yedeklerinizi Dropbox, FTP, Amazon S3, Rackspace Cloud veya kendi bulut hizmeti Stash üzerinde depolamanıza imkan sağlar. Stash servisini kullandığınızda anlık yedekleme de yapabiliyorsunuz.

Bu eklentiyi aldığınızda aylık olarak ödeme yapmazsınız. Satın aldığınız planda kaç siteye izin veriliyorsa o kadar sitenizi yedekleyebilirsiniz. Ayrıca destek forumlarından ve eklenti güncellemelerinden faydalanabilirsiniz.

2- UpdraftPlus

En İyi 7 WordPress Yedekleme Eklentisi

UpdraftPlus ücretsiz kullanabileceğiniz bir yedekleme eklentisidir. Ücretli versiyonu da var. Ücretli versiyonda ne artıları var peki? Sitenizi kopyalayabilirsiniz, taşıyabilirsiniz. Multisite'yi destekler. WordPress'e ait olmayan dosyaları ve veritabanını uzak sunucuya (WebDAV, Microsoft OneDrive, Google Cloud, Microsoft Azure, SFTP/SCP, encrypted FTP, BackBlaze) yedekleyebilirsiniz. Özel destek alabilirsiniz. WordPress, eklenti ve tema güncellemelerinde otomatik yedek alabilirsiniz.

Ücretsiz versiyon işinizi görmez mi? Tabii ki görür. Ücretsiz versiyonda zamanlanmış yedek alabiliyorsunuz, Dropbox, Google Drive, FTP, S3, Rackspace, Email servislerine de yedek alabiliyorsunuz.

3- BackWPUp

En İyi 7 WordPress Yedekleme Eklentisi

BackWPUp eklentisi de ücretli ve ücretsiz sürümlere sahip bir eklentidir. Dropbox, Amazon S3, Rackspace gibi bulut hizmetlerine veya bilgisayarınıza WordPress yedeği almanızı sağlar. Zamanlanmış yedek alabilirsiniz.

Ücretli versiyonda öncelikli ve hızlı yardım alma imkanınız var. Alınan yedeği geri yüklemek de oldukça basit.

4- BackUpWordPress

En İyi 7 WordPress Yedekleme Eklentisi

BackUpWordPress eklentisi zamanlanmış yedek alabileceğiniz ücretsiz bir eklentidir. Ücretli versiyonu da var. Ücretli versiyonun farkı bulut servislerinden faydalanabiliyorsunuz. İster tek bir servis ister hepsini alabilirsiniz.

Ücretsiz versiyonda veritabanı ve dosyalar için ayrı ayrı zamanlama ayarlayabiliyorsunuz ki bu oldukça güzel bir özellik.

5- Duplicator

En İyi 7 WordPress Yedekleme Eklentisi

Duplicator eklentisi; yedeklemeden çok, site dosyalarınızı ve veritabanınızı başka sunucuya taşımak için kullanabileceğiniz bir eklentidir desek yanlış olmaz. Yedek özelliği yok mu? Var. Ama ikinci özellik gibi. Zamanlanmış yedekleme özelliğinin olmaması diğer eklentilerin gerisinde kalmasına neden oluyor. Ama farklı sunucuya taşıma konusunda oldukça başarılı orası da ayrı bir konu.

6- WP-DB-Backup

En İyi 7 WordPress Yedekleme Eklentisi

WP-DB-Backup adından da anlaşılacağı üzere veritabanınızı yedeklemeye yarayan bir eklentidir. Eğer dosyalarınızda çok değişiklik yapmıyorsanız, sadece veritabanını yedeklemek istiyorsanız bu eklenti size göre. En çok kullanılan veritabanı yedekleme eklentilerinden birisidir.

Çok kolay bir şekilde veritabanı yedeği alabilirsiniz. Zamanlanmış yedek alabilirsiniz. Veya daha önce aldığınız veritabanı yedeğini yükleyebilirsiniz. phpMyAdmin'e erişimi olmayan kullanıcılar için oldukça pratik bir eklenti.

7- VaultPress

En İyi 7 WordPress Yedekleme Eklentisi

VaultPress, WordPress kurucusu Matt Mullenweg ve ekibi Automattic tarafından geliştirilen, Jetpack ile birlikte kullanılabilen ücretli bir eklentidir.

Jetpack paketiyle birlikte satın alabiliyorsunuz. Ama aylık olarak ücretlendirilirsiniz. Diğer ücretli eklentilerde olduğu gibi bulut servisinden yararlanabiliyorsunuz.

Bazı eksileri, sitenize Jetpack kurmak zorundasınız, Jetpack paketi almış olmalısınız ve WordPress.com üyeliğinizin olması gerekiyor. Onlarca modülü olan ve WordPress'i çok yavaşlatabilen Jetpack'in zorunlu olması çok büyük bir olumsuzluk bence.

Bu eklentilerin ücretsiz versiyonlarını deneyip, kendinize en uygununu seçmek size kalmış artık. Eğer yeni başlayan biriyseniz veya siteniz çok aktif değilse, sürekli eklenti, tema güncellemeleri yapmıyorsanız ücretli versiyonları almanıza gerek yok. Bedava olanlar da işinizi çok rahat görecektir.

root Hakkında

WordPress - 58%
Laravel - 19%

Henüz Yorum Yapılmamış

Yorum Yazın